Carlisle Cullen

Twilight Biografier | 2009-01-04 | 10:32:00 Kommentera här:) » 0 st

Fullständigt namn: Carlisle Cullen

Född:1640-London, England

Vampyrförvandling:1663

Hårfärg:Blond

Ögonfärg:Guld/Svart

Yrke: Läkare

Hobby:Medecin

.

Carlisles historia:

Carlisle föddes i London år 1640 och hans mamma dog när han var liten och han växte upp med sin pappa som var en strikt pastor och de levde efter många regler. Hans pappa ledde många kupper mot häxor,varulvar och speciellt mot vampyrer då man trodde att det var vampyrerna som dödade alla  kvinnorna i staden, Carlisles pappa att det var en vampyr som hade dödat hans fru. Det fanns faktiskt vampyrer i London, de bodde i  kloakerna och de kom bara fram på natten.

En kväll såg han en vampyr som hade anfallt sitt tredje offer, Carlisle hade skurit sig i armen och vampyren anföll honom istället.

 

Carlisle visste nu vad han hade blivit och visste att hans pappa faktiskt till och med skulle döda honom om han fick veta att han hade blivit en vampyr. Han gömde sig i en jordkällare i tre dagar och när han vaknade hade han vad han hade blivit. Han försökte begå självmord men det gick inte så bra eftersom enda sättet att döda en vamyr är att slita den i stycken och sedan elda upp delarna. Med tiden accepterade han sitt öde men valde ändå att gå en annan väg han skulle aldrig smaka människoblod.

Carlisle flyttade nu till Italien för att studera medecin. Där mötte han en vampyr klanen Volturi och han blev vän med den äldsta som hette Aro. Volturi klanen var mer civiliserad och utbildad än de som bodde i England. När de försökte värva honom och tvinga honom att dricka människoblod flyttade han.

Nu flyttade han till Chigaco och fick ett jobb på ett stort sjukhus. Då bröt influensaepedemin ut och Carlisle skulle ta hand om familjen Masen. Hans känslor för familjen växte och han blev mycket ledsen när pappan dog och innan mamman Elizabeth dog lovade han henne att rädda hennes son Edward. Han förvandlade sedan Edward till en vampyr och han presenterades sedan Edward som sin bror.

1921 flyttade Carlisle och Edward till Ashland, Ohio. En dag hörde Carlisle ljudet från ett hjärta, ljudet kom från bårhuset, varför låg det en levande männniska i bårhuset? I bårhuset låg Esme hon hade försökt begå självmord eftersom hennes son hade dött. Carlisle tog i hemlighet hem henne och förvandlade henne sedan. Sedan gifte de sig med varandra och nu delar de en evig kärlek.

Sedan flyttade de tre till Rochester, New York. En natt hittade Carlisle den vackraste tjejen i staden Rosalie Hale, hon hade blivit misshandlad av sin "man" och låg blödande på gatan. Han tog med henne hem och förvandlade henne, han ville i hemlighet att Rosalie och Edward skulle bli ett par men Edward blev aldrig kär i Rosalie. Nu älskar de varandra som bror och syster.

Nu flyttade den växande familjen till Alaska. Rosalie var uppe i bergen för att jaga och när hon var på väg ner såg hon en snygg kille som hade blivit attackerad av en björn. Rosalie tog med honom till Carlisle som förvandlade honom då han såg att Rosalie hade starka känslor för honom. Killen hette Emmett och han blev snabbt en del av familjen Cullen, Emmett och Rosalie har gift sig många gånger om eftersom hon gillar att stå i centrum.

1936 flyttar Cullens till Forks där de möter Quileute indianerna, de var varulvar, Carlisle förhandlade med dem och de skulle inte bita några människor så skulle de leva i fred.

Nu kom ett par nya vampyrer till familjen Cullen det var Alice och Jasper. Alice hade sett i sina syner att de skulle bo hos Cullens och Carlisle trodde henne direkt eftersom han visste allt om vampyrers speciella talanger. De flyttade efter några år till Alaska men flyttade sedan tillbaka till Forks när de behövde en läkare till sjukhuset.

Nu hade alla "hans barn" och han själv funnit kärleken i sitt liv, men han var orolig för sin son Edward som inte hade hittat någon. Tanya från Denaliklanen var intresserad i honom men Edwards känslor för henne var bara vänskap. 2005 möter Edward tillslut sin stora kärlek,Bella Swan,en människa. Carlisle hjälper Edward och får familjen tillslut till att acceptera Bella.

/Sofie

 

Bk1 & Bk2


Kommentarer

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!