Om jag kunde drömma

Twilight | 2009-01-02 | 19:44:00 Kommentera här:) » 0 st

Om jag kunde drömma är första boken i serien. Original titeln är Twilight och den kom ut 2005 och hamnade snabbt etta på bestseller listan. Om jag kunde drömma har tre efterföljande böcker och Stephenie Meyer började också skriva The Midnight Sun som är ur Edwards perspektiv. Tyvärr är den inte färdigskriven.


Handling:

Den första boken handlar om Isabella Swan (Bella) som flyttar från det soliga Phoenix, Arizona till sin pappa Charlie i det regniga Forks. Detta gör hon för att hennes mamma Renée ska kunna resa med sin nya man Phil. Bella var aldrig populär i skolan i Phoenix och blir därför mycket överraskad när hon snabbt blir vän med ett flertal elever i den nya skolan. Ännu mer överraskad blir hon när till och med killarna börjar konkurrera om hennes uppmärksamhet.

 

Under matrasten får hon syn på syskonen Cullen, Jessica hennes nya kompis berättar att det är Carlisles och Esme Cullens adoptivbarn.

Alla syskonen är väldigt vackra och har en mycket blek hy och fina ansiktsdrag, alla eleverna på skolan tycker att familjen Cullen är underlig och detta kan bero på att alla verkar att vara tillsammans. Rosalie är lång och har långt gyllenblont hår och är tillsammans med den stora muskulösa killen Emmett. Sedan är det den lilla graciösa Alice som är tillsammans men Jasper, han som ser ut som han har ont hela tiden. Den sista av syskonen är Edward den vackraste av de alla med bronsfärgat rufsigt hår.

 

Under den första biologilektionen hamnar Bella bredvid Edward, han är mycket avvisande och försöker till och med byta schema för att undvika henne, vilket gör Bella förbryllad.

Bellas barndoms vän Jackob Black bor i reservatet vid La Push och berättar de gamla stamlegenderna från området, av dem drar Bella slutsatsen att Cullens är vampyrer. Även om de är vampyrer avskräcks inte Bella utan blir kär i Edward, han förklarar för Bella att anledningen för att han höll sig ifrån henne var att hennes blodslukt var så stark att han nästan dödade henne. Deras nästan perfekta förhållande sätts snart på spel när en grupp på tre vampyrer drar i i Forks. Gruppen består av Laurent, Victoria och spåraren James. När James känner lukten av Bella ser han det som en sport att jaga henne.

 

Detta är en helt fantastisk bok den innehåller spänning,romantik, drama och fantasy och den är otroligt beroendeframkallande. Stephenie Meyer skriver på ett mycket bra sätt och beskriver känslor och omgivningarna bra! Har ni inte läst den så läs den!

 

Bk


Kommentarer

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!